Instagramis meenutab printsessi, päriselus aga naksitralli

Sotsiaalmeedia. Mina tunnistan, ma olen sõltuvuses. Ma päris ausalt tunnistan, et mul kulub sotsiaalmeediale päevas oma tunnike kindlasti. Hommikukohvi kõrvale vaatan üle uued Instastoryd, tööl lõunapauside ajal scrollin pilte ning õhtul enne magamaminekut sama lugu. Haige! Aga veel haigem on see, mis mul viimasel ajal silma kraapima on hakanud.

Teate, mul on selline puue, et mulle lausa kargavad silma näiteks trükivead, mind ajavad närvi näiteks filmide valesti tõlked, mu silmad hakkavad sõna otseses mõttes verd jooksma, kui ma näen, et keegi kirjutab mingeid X sõnu vales kontekstis. Ma näen kohe, kui filmis näiteks ühes kaadris on mehel sõrmus ühes näpus, aga järgmises kaadris teises. Minust saaks haigelt hea filmikriitik ma arvan. Ja teate, mida mu silm veel kinni püüab? Need Insta piltide tuuningud. Nõup, ei siinkohal ma ei räägi mingitest filtritest, nõup! Ja ei ma ei räägi su kutsikakõrvadest ka, mida sa kuskil Snäpis enda piltidele külge oled kleepinud – vana sa oled üldse, et sa tahad vabatahtlikult kiisupoeg või mingi liblikaparv peas tüdruk olla? Okei… ma räägin sellest kuradima Perfect365 ja muudest keha ja näomoonutajatest. Mu silmad jooksevad verd!

Ma tegelikult tahtsin selle postituse hoopis muudmoodi üles ehitada. Tegin screenshotid kõige haigematest ületöödeldud piltidest ja mõtlesin, et sheerin teile kõigile. Mis mind tagasi hoidis? Sest enamus neid screene tuli eesti tüdrukutest ja mul käib kuidagi südametunnistuse pihta see teiste mahategemine. Tahaks selle teema kuidagi niimoodi südamelt ära saada, et keegi teiselpool ekraani enesetappu tegema ei hakka. Ma hakkan parem siinkohal siis tegema maha iseennast (sest huumor enda kulul on alati lubatud) ja vaatame üle siis need kuulsuste feilid.

Mis on Perfect365? Sisuliselt tasuta alla laetav app, mis teeb siis sitast saia. Mina tulin näiteks täna trennist otse tööle ja olen see #nomakeup #allnatural (bhahahaaaaaa, eks ma ikka olen) tüdruk siis, kellel hakkasid eile ka veel päevad ja sellega koos siis ilmusid üleöö näkku nii umbes 20 punni ehk ühesõnaga täiuslik katsejänes. Teen teile nüüd ühe selfie ja jagan teile originaalpilti ja siis seda värdjat programmi, mis Instagramis laineid lööb. Ja siis räägin teile, mille kuradi pärast ma seda vihkan.

Jepp, see vasakul koll olen mina ja see parem on selle popi äpiga tehtud

Ma ei saa ju olla ainus inimene, kes vaatab seda parempoolset pilti ja mõtleb, et mida kuradit, üks näonahk ei saa ju olla nii puuderdatud, et see tundub sama pehme nagu vatitups? Ja need silmad on eriti värdjad. Mitte kellelgi ei ole ju nii haigelt suuri silmi, mille silmavalged on veel valgemad kui tutikad A4 paberid mu kontorisahtlis? Et terve nägu on pehme nagu vatitups, aga silmad on nii kontsentreeritud, et hea, et pildilt välja ei hüppa. Ja no need hambad – nii valged, et hambaid pole praktiliselt võimalik eristadagi. Kamoon! Selle pildi ma tegin ümber vähem kui 3 minutiga. Oleks ma veel pingutanud (nagu need äpi kasutajad kindlasti teevad), siis ma oleks siit veel ei tea, mida välja imenud. Jep, praegu vaatan, et oleks pidanud endale mõned juuksed siirdama vist 😀 (Mhmhh, seda saab seal ka teha)

Ja siis ma istun ja vaatan neid ületöödeldud multikakangelasi ja üritan aru saada, et miks? Ei päriselt miks nagu? Palun ütle, et ma ei ole ainus inimene, kes teeb vahet pärisinimesel ja sellel vatitupsul? Miks sa tahad välja näha nagu steroididest üle pannud Jaapani multikategelane? Tead, mis veel hullem? Selle äpiga ei saa mitte muuta ainult nägu, vaid ka keha. Ma juba ammu arvasin, et kuidas kurat ühed naised seal Insta piltidel alati nii väikese vöökoha ja suure tagumikuga on, aga kui nad mulle trennis vastu jalutavad, siis no võta kinni – pole ei tuharat ega seda väikest vöökohta. Lahendame selle probleemi kohe!

Vasakul siis pärismina ja paremal mingi ebainimene

Ma ei hakanud üldse ülejäänud kehaga vaeva nägema, tekitasin endale ainult ebamaise keskkoha, paarsada grammi tissi ja lisasin nõks kõhulihaseid. Selle programmiga saad joonistada endale ka kriipsjalad ja mida kõike. Sina ainult ütle – neil on olemas. Body paela tõmbas veidi kreeni ära, aga kui ma oleks rohkem vaeva näinud, oleksin sellegi ilusti ära timminud. 2min ja woilaa!

Aga tavai, jätame minu nüüd rahule. Tead, mis on veel hirmus mu silmale vaadata? Neid erinevaid tuuningprogramme ei kasuta mitte eraisikud, vaid ka erinevad kleidibutiigid, kes panevad nagu imeväel kleitidel kivikesed särama ja peosussid sillerdama. Vahet ei ole, et tegemist on odava Poola kaubaga ja see odav klaaskivi kohe üldse ei sära – paneme särama! Eile nägin isegi ühte meikarit, kes reaalselt tuunib enda kliendid perfektsemaks, kui nad tema stuudiost lahkudes on. Nagu fakk! Meikarid oskavad enda pintslitega imesid teha ja kui sa ei oska – siis järelikult on vaja veel harjutada, mitte enda kräppi näputööd programmiga ilusamaks töödelda. Nii kuradima kiusatus oli tema pilte ka siin välja tuua, aga vaadake ise – küll te leiate selle ülivalgete silmamunade ja punnis silmadega tööd üles. Mis veel? Hammaste valgendus… olen märganud lausa kahte hammaste valgenduse stuudiot, kelle klientide hambad on lausa nii valged, et hambaid pole võimalik üksteisest eristada. Paned pildi kokku? Sind lollitatakse igal sammul. 

Ära saa minust valesti aru. Mulle absoluutselt meeldivad näiteks fotograafi juures tehtud pildid, sest nad teavad täpselt, kuidas manipuleerida valgusega ja pildile saada just see parim osa sinust, aga minu arust need imeprogrammid purustavad nagu igasugused piirid. Ja uskuge mind, ma olen igasuguste imeasjade poolt, aga see ajab mind ennastki natuke naerma. Okei, mitte natuke – päris palju! Jah, ma näen ka päris kühvel välja võrreldes mingite photoshootidega, aga ma arvan nii on lugu iga naisega. Lihtsalt, ma ei oska seda kuidagi ilusamini serveerida, aga kui sa näed sotsiaalmeedias välja nagu see täispuhutud vatinukk, aga päriselus meenutad naksitralli, siis tegelikult hakkab ju veidi piinlik? Või ei hakka?

Okei, vaatame natuke neid kuulsusi siis, kes tegid ka kiiruga enda pilte ilusamaks, aga unustasid siiski midagi…

Taustal trepp ei tundu kuidagi laines?
Vauu, milline talje. Uksepiit on taustal nõus 😀
Vaip järgib ilusti kehakumerusi. Kummaline kokkusattumus, kas pole?
Britney selja alt on kadunud maa 😀
Kui sa oled enda blurrimisega nii hõivatud, et unustad sõbranna ära.
Nii vatitupsu näonahka oled päriselus näinud? Või nii valgeid silmamunasid?

Ühesõnaga seda rivi saaks jätkata veel ja veel ja veeeeeeel… Aga las ta jääda. Lihtsalt minu soov oli teile südamele panna, et kõik, mida te näete internetis, ei pruugi olla päris. Inimesed ei ole ideaalsed. Ja suure tõenäosusega teie iluideaal pole isegi nii täiuslik, kui ta üritab maailmale näida. Huhhh… hakkas kergem, aitäh 🙂

23 thoughts on “Instagramis meenutab printsessi, päriselus aga naksitralli”

 1. Kusjuures ma olen ka alati mõelnud, et huvitav kas inimesed nendel ületuunitud piltidel arvavad et teised ei saa nagu aru, kui in real life täiesti teine inimene vastu jalutab, et kellelgil on väheke pilte tuunitud :’D

  1. Ma arvan selle tuunimisega on sama keiss nagu tuunimisega üldse, et enda silm harjub nii ära ja kui algul võetakse asja leebelt, siis lõpuks minnakse ikka liiale.

 2. Oh, see oleks nagu minu peas valmis kirjutatud. Iga paevaga hakkab mulle enam ja enam tunduma, et ma oma mõttemaailmaga olen “dying breed”. Ei suuda mina aru saada sellest piltide moonutamisest (käsi südamel- pole never ühtegi filtritki kasutanud), ega sellest iseenda lõputust tuunimisest. Nii tobe on vaadata,kuidas kõigil on veatu näonahk ja perfektne liivakella figuur… aga tegelt? Tegelt ka? Ei, ei ole minu asi,aga inimesi, kelle aju sellega peedistatakse on liiga palju. Mäletan oma noorusajast, kui kuskilt jäi meelde, et modellimõõdud on 90-60-90 ja siiamaani see komposteerub minu peas (ma olen 35 aastane), siis mida teevad tänapäeva tiinekad, kui neile söödetaksse ette, et ideaalne nöonahk eksisteerib ja on naisi, kellel tselluliiti ei ole ja kes päriselt näevad välja megahead ilma 2 nädalat söömata?!? Ok, ma kõlan nagu dinosaurus, aga mul on tõsiselt kahju, et internet ja sotsiaalmeedia on meie igapäeva elu nii palju muutnud ja mitte ilmtingimata positiivses suunas.

  1. Kusjuures see modellimõõt 90-60-90 on terve elu minu peas ka olnud ja kui ma lõpuks lavavormi sain, siis ma sain need möödud kätte – õuuujeaaa! Halleluuja! Aga no sina ja mina mõlemad teame, et see ei ole väga hea koht kus püsima jääda. Aga nii ongi! Ma ise olen nüüd nö õppinud naerma selle peals ja asju kriitiliselt võtma, aga kunagi isegi ju nooremana vaatasid ja imetlesid kõiki neid “täiuslikke” inimesi ja lugesid uuringuid, et üheksal saisel kümnest on tselluliit, aga kus need naised siis on? Mitte kuskil ei paistnud neid. Istusid aga ise peegli ees ja vaatasid enda apelsinikoorenahka ja mossitasid no.

 3. Tänan selle postituse eest! Kusjuures mitte just see, et ma samamoodi olen jõllitanud neid pilte ja mõelnud, et nagu päriselt ka, vaid ka see, et tõesti, iga naine vaatab vahest endast tehtud pilte ja mõtleb, et jumal, mis moodi ma välja näen! Ja siis vaatavad sotsiaalmeediast vastu teiste täiuslikud “ah, tegin siis just ärgates endast ideaalse selfie” pildiseeriad. Ja need värdsõnad ja pool-slängis kirjutatud postitused! (Euri jne). Grammatikat pole mõtet isegi mainida…
  PS. Sul on niii ilusad kulmud (vasakul pildil siis ).

  1. Jaa no täpselt! Me paratamatult võrdleme ennast ikka teiste inimestega..Jah, seda ei peaks tegema, aga ikka ju teeme. Ja siis võrdledki ennast mingite robotinimestega, kes tegelikult eksisteerivad ainult internetis. Suured tänud sulle 🙂 Mis nendel tuunitud kulmudel viga on? Ma nii väga püüdsin ju 😀

 4. Uldiselt need blogid ja blogijad on köik uhtemoodi nn läilad. Kuid Kaisa blogi mulle meeldib. Hea huumor ja point tekstis. Olen leidnud vist endale sobiva, mida jälgida ja muigega (hea muigega) lugeda. 🤗😀

  1. Hahahaa, väga super lugeda. No ma ei ole ise üldse suur blogide lugeja ja ma üritan vältida neid uina-muina postitusi, mida ma isegi lugeda ei viitsiks. Ja huumorit peab olema, muidu pole üldse elul mõtet 😀

 5. Lihtsalt niisama infoks, et kui paar nädalat paastu teha lähevad silmamunad tõesti väga valgeks.

  NB ! Pole kunagi blogide lugeja olnud ja ei saa aru, kas tõesti inimesed saavad lähedastelt liiga vähe tähelepanu või mis värk on? Aga sinu postitused on nii sarnased minu põhimõtetega ja meeldivad mulle väga !

  1. Miks seda paastu üldse tegema peaks? Aga okei, polnud kuulnudki. Noo ma arvan, et tegelikult me iga päev kanname tihti maske ja ei näita ennast just alati sellistena, nagu me tegelikult oleme – sama on ka sotsiaalmeedias siis. Ja siis mõned on sellega lihtsalt normaalselt üle vindi pannud. Aga nii hea kuulda, aitäh sulle 🙂

 6. Mind ärritab selle kõige juures aga see,et inimesed kiidavad ja ülistavad selliseid pilte . Kuigi tunnevad inimest ja teavad,et ta ei ole selline.

  1. No see on mingi next level aanusesse pugemine lihtalt 😀 Avaldatakse avalikult kiitust ja ussitatakse seljataga.

 7. Mina olen ilmselt üks vähestest kes arvas et inimesed saavadki nii ideaalsed olla. Vaatad ja ila otseses mõttes tilgub 😀😂
  Tänks kaisa , nüüd ma saan ka ideaalne olla 😂😂😀😂

  1. Palun ärme ole ideaalsed, palun! 😀 Me saime juba ammu selgeks, et inimene ei saa meenutada Barbiet ja siis üritame ikkagi iga hinna eest pressida sinna poole 😀 Ma tulen vitsaga ukse taha, kui selle äpi alla laed nüüd.

 8. hahahah Kaisa , tegelikult ma oleksin oodandu Eesti inimeste pilte siin 😀 😀
  Oleks korralikumalt naerda saanud siis 😀

   1. Kaisa ma oleks ka oodanud Eesti inimeste pilte 😀
    Väga hea postitus, sest mulle tundub, et see sotsiaalmeedia on täiesti ära rikkunud noorte inimeste arvamuse normaalsetest inimestest.
    Teine hullus on ilusüstid huultes 😀 Mulle tundub, et noored lähevad sellega aina rohkem kaasa ja mitte normaalsuse piirides. Vaid soovitakse neid ulme pardimokkasid. Ma mõistan kõike, kellel pole huuli mega peenikesed või olematud. Kui sul on huuled ja tahad sellest veel mingit “Angelina Jolie” topelt huuled teha, siis sorri.. väga feik värk..

    1. Tead, kui aus olla, siis ma algul mõtlesingi Eesti inimeste pilte panna, aga siis mind oleks ikka korralikult risti löödud. Aga mu tagumikutunne ütleb, et küll see postitus tuleb ka. Olen siin nahka paksemaks kasvatanud ja veits on juba savi.
     Las koerad hauguvad.
     Ise olen samamoodi huuli süstinud ja tulemusega väga rahul, aga tean täpselt, mida sa mõtled. Ükski asi pole enam ilus, kui seda liiga palju saab… aga paraku nende huultega on nagu enamusel lappama läinud, ikka korralikult 🙂

 9. Iga naise oma asi kuidas tema oma pilte tuunib. Lollus on pigem sellit asja üldse arvustada. Milleks üldse peab sotsiaalmeedias nähtu korda minema?
  Elage ja laske teistel elada täpselt nii nagu nemad seda heaks arvavad!

 10. Maitea, pole küll eestlaste hulgas seda hullu tuuningut näinud nagu vene modellidel on 😀 Võibolla jälgin valesid eesti iludusi või siis pole neid päriselus veel näinud. Ainus, kes kohe meelde tuleb, on kaka blogijat PP ja AE oma hirrrrmsa näoblurrimisega. Aga nemad keha vist ei tuuni.

  1. Mul polnud praegu õrna aimugi, mis tegelaskujud nende lühendite taga ennast peidavad. Sheeri mulle ka. No vene staarid on next level kõigega 😀

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga